Beplantingsplannen van Sierlijketuin.nl

Beplantingsplannen

BeplantingsplannenBeplantingsplannen

De beplanting is voor mij een essentieel onderdeel van de tuin. Aangezien de tuin een buiten is dat tussen binnen en de natuur in staat, hoort een tuinontwerp die overgang ook te tonen. Dat kan op verschillende manieren, maar zonder planten heet het geen ‘tuin’. Een goed beplantingsplan is voor mij dan ook een vanzelfsprekende aanvulling op een tuinontwerp.

Maar ook in een bestaande tuin kan Sierlijke tuinu helpen met een nieuwe invulling van de beplanting, d.m.v. gericht advies of een volledig beplantingsplan.

Basisstructuur

In mijn ideale tuin vormen bomen, heesters en hagen de structuur en worden de borders ingevuld met een weelderige beplanting, waarin vaste planten de seizoenen kleur geven en siergrassen er door hun losse vorm een natuurlijke uitstraling aan geven.

Siergrassen met vaste planten

Siergrassen hebben zoveel te bieden: ze bewegen bij elk zuchtje wind en glinsteren met elk regendruppeltje. Ze zijn er in verschillende hoogtes en vormen en ze hebben in verschillende seizoenen hun hoogtepunt. Sommige hebben een spetterende herfstkleur, vele hebben een prachtig wintersilhouet.

Rechtopgaande siergrassen kunnen als solitairen een sterk visueel effect hebben en lagere, zachtere grassen geven, gebruikt in grote groepen, vorm en patroon aan de border. Enkele grassen lenen zich door hun krachtige vorm ook om in massale aanplant een strak ontwerp te complementeren en tegelijkertijd ook te verzachten door het wuivende en sierlijke karakter. Aangezien siergrassen niet opzichtig van kleur zijn, geven ze rust te midden van de kleuren die de vaste planten inbrengen.

Zo kunt u met een combinatie van siergrassen en vaste planten bijna jaarrond genieten van een mooie border en van vlinders en insecten, die hierdoor aangetrokken worden.

Ervaring

Vanaf de inplanting van de prairietuin heb ik 4 jaar ervaring opgedaan bij Lianne’s Siergrassen in De Wilp. Ik heb daar verschillende beplantingsmogelijkheden met siergrassen ervaren. En al spreekt Piet Oudolf van gemengde beplanting, Michael King van perennial meadows en anderen van prairiebeplanting en al is er wel degelijk verschil in interpretatie, ze hebben allemaal gemeen dat ze siergrassen en vaste planten met elkaar combineren.

Voor meer informatie

Contact opnemen