Tuinontwerpen van Sierlijketuin.nl

Tuinontwerpen

Ontwerptekening door Sierlijke tuin

Aan de basis van een mooie tuin ligt een goed tuinontwerp. Voor mij hoort een tuinontwerp rustig en in evenwicht met het huis en het perceel te zijn. Daarbij is het van belang niet alleen rekening te houden met een juiste verhouding tussen harde materialen en planten, met andere woorden tussen de hoeveelheid ‘steen’ en ‘groen’, maar ook met de combinaties van verschillende harde materialen.

Werkwijze

In een eerste oriënterend gesprek inventariseer ik uw wensen en de mogelijkheden in uw tuin aan de hand van verschillende sfeer- en stijlvoorbeelden. Deze helpen u een keuze te maken bij de vormgeving, het kleurgebruik en uit de vele materialen. Hieruit volgen een aantal schetsen, die ik met u bespreek en waarvan ik er één verder uitwerk tot het uiteindelijke tuinontwerp. Van dit definitieve tuinontwerp wordt ook een matenplan gemaakt, waarmee u of de hovenier aan de slag kan gaan.

Opleiding

Mijn achtergrond als tuinontwerper, opgeleid aan de hoveniersopleiding in Houten, en de vele jaren daarvóór waarin ik werkzaam was in de interieurbranche, zijn de basis voor een goed ruimtelijk inzicht dat nodig is voor een uitgebalanceerd ontwerp.

Voor meer informatie

Contact opnemen